Lares

Meer info over

Educatief programma voor scholen

Archeologie spreekt tot de verbeelding, denk maar aan de piramides van Giza, de Chinese muur, Stonehenge … Maar ook hier in Vlaanderen vinden we interessante sporen van ons rijk verleden.

Op een unieke, beleefbare en leerrijke manier willen wij onze kennis over dit rijke verleden delen in een educatief programma. Aan de hand van interactieve workshops willen we leerlingen kennis laten maken met nieuwe informatie in het archeologisch onderzoek, en dit in relatie tot hedendaagse thema’s. 

Het aanbod workshops omvat o.a. een algemene workshop over archeologie en een workshop over voedselvoorziening. Andere thema’s worden continu uitgewerkt. Aarzel dus niet om ons te contacteren om te bekijken wat mogelijk is! 
 

Meer weten over?

Publiekswerking

Als gemeente of depot kan je eveneens beroep doen op ons! 

Heb je als gemeente het idee om voor jouw inwoners wat te organiseren om de lokale identiteit in de verf te zetten vanuit een archeologisch of cultuurhistorisch standpunt? Wil je een tentoonstelling opzetten om te blinken met het archeologisch onderzoek dat al in jouw gemeente is uitgevoerd? Of zoek je iemand die het erfgoed in jouw gemeente kan vertalen in teksten of een publieksboek? Wij denken graag met jullie mee over de manieren waarop dit mogelijk is, meer nog: wij voegen graag de daad bij het woord!

Expertise

Zie je als (archeologisch/onroerend erfgoed-)depot het bos door de bomen niet meer? Wil je zicht krijgen op collecties die op de plank liggen in functie van publiekswerking of een uitwerking van oud onderzoek? Vanuit onze ervaring met depotwerking en onze expertise in de uitwerking van archeologisch onderzoek voeren we inventarisaties, digitalisaties en uitwerking uit, of we ondersteunen jullie in de uitvoering.

Mis niets van LAReS

Nieuwsbrief

Elke maand nieuws over LAReS in je mailbox? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.

Nog vragen

Contact

Contacteer ons


LAReS Archeologie
Rozenlaan 15,
2980 Halle-Zoersel
+32 468 14 33 74
info@laresarcheologie.be

 

LAReS Archeologie
Bezoekadres
Pulsebaan 52 D6,
2240 Zandhoven
+32 468 14 33 74
info@laresarcheologie.be

Maatschappelijke zetel Rozenlaan 15, 2980 Halle-Zoersel
©2022 LAReS
BE0698785921
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij